Fijne feestdagen!


Het team van Het Ruimteschip wenst iedereen fijne feestdagen en een goed en gezond 2018.

Sint en zijn Pieten op Het Ruimteschip.

Dinsdag 5 december kwam Sint met zijn Pieten op bezoek bij ons op school. Sint kwam in een cabrio. De Pieten kwamen lopend. Ze hadden hun skispullen mee omdat ze hoopten dat er sneeuw in Nederland zou liggen.

 

Pietengym.

Dinsdag 28 november deden alle kinderen mee aan de pietengym.

 

Voorleeswedstrijd 2017.

Donderdag 30 november was de voorleeswedstrijd van Het Ruimteschip. In de jury zaten meester Martijn, onze oud-directeur juf Veronica en Marjon Leertouwer van de bibliotheek. Sanne Min won de eerste prijs. 

Afsluiting thema Kleur.

     Op vrijdag 6 oktober werd het thema "kleur" afgesloten met presentaties van de verschillende groepen. Muziek, dans en cultuur stonden centraal in deze kleurrijke afsluiting.

Nieuwe muurschildering schoolplein.

Het Ruimteschip bestaat 40 jaar! Daarom is er een nieuwe muurschildering gemaakt. Per groep staat er een kind afgebeeld in de kleur van de groep. Een aantal ouders hielp juf Flori met het project. Een prachtig resultaat!

Opening thema "Kleur".

Maandag 25 september ging het thema "Kleur"  van start met een coleurwalk door de wijk.

Opening thema " Kleur" 40 jaar Het Ruimteschip.

De school bestaat dit jaar 40 jaar! Vanaf 25 september werken alle groepen aan het thema " Kleur". De themaweken worden geopend met een colorwalk door de wijk. Om 14.00 uur vertrekken we vanaf school. We lopen richting de Jumbo en daarna via de Van Limburg Stirumlaan en de Astronautenlaan terug.


 

 

Boekenbal 2016 op Het Ruimteschip.

Donderdag 13 oktober werd de kinderboekenweek afgesloten met het Boekenbal. De griffels en penselen werden 's middags uitgereikt door meester Martijn. Om half vijf werd de rode loper uitgerold en konden de kinderen met hun ouders, opa's en oma's komen om alle prachtige producten te bekijken. Er was een boekenruilbeurs, een open podium en een fotospeurtocht door de school. We zijn trots op alle activiteiten die de kinderen de afgelopen kinderboekenweek hebben gedaan en hopen dat deze bijdragen aan nog meer leesplezier!

 

Opening kinderboekenweek.

Woensdag 5 oktober was de opening van de kinderboekenweek op onze school. Meester Martijn Weersma, onze nieuwe directeur las voor uit De Gorgels van Jochem Myer. Ook gaf hij de kinderen een opdracht mee: Iedereen mag zijn/haar mooiste tekening (onderbouw) of verhaal (bovenbouw) inleveren en kan zo een gouden of zilveren penseel en griffel winnen. Daarna zongen de kinderen samen het lied van Kinderen voor Kinderen en deden ze de bijbehorende dans. Op donderdag 13 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af met het Boekenbal.

 

Pagina's