Koningsspelen 2018.

Vrijdag 20 april Koningsspelen 2018. Op deze zonovergoten vrijdag werd er gestart met het Koningsontbijt. Daarna werd op het schoolplein met alle kinderen het lied " Fitlala" van de Koningsspelen gezongen. De kinderen van de kleutergroepen kregen bezoek van een clown. Voor de groepen 3,4,5 was er een spelletjescircuit. De groepen 6,7 en 8 gingen naar de sportvelden. Daar werden clinics gegeven door VV Hoogezand, hockeyclub MHC Dash en Rugbyclub Groningen. Een prachtige sportief en actief Oranjefeest!

 

Winterolympiade bovenbouw.

De groepen 6, 7 & 8 gingen donderdag naar de Winter Olympiade. In de Europahal was de winterexperience en daarna werd er geschaatst in de ijstent voor het gemeentehuis. Een mooie, sportieve winterse ervaring!

 

Voorleesontbijt groep 7.

Ook groep 7 deed mee aan het voorleesontbijt.

 

Groep 1/2a Ssst! De tijger slaapt.

Een aantal vaders van kinderen uit groep 1/2a verzorgden vrijdag een toneelstuk voor de groep over het boek Ssst! De tijger slaapt. Dit boek is het prentenboek van het jaar 2018. De groep werkt aan dit thema.

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. 


 

Voorleesdagen 2018.

Woensdag 24 januari begonnen de Nationale voorleesdagen. De kinderen van de onderbouw kwamen in hun pyama naar school. Ze aten op school hun ontbijt en werden voorgelezen door de juffen.

 

Groep 3 op wielen.

De groepen 3 sloten het thema " Op wielen" af met een bezoek aan de brandweerkazerne.