13 juli 2017.

* Morgenvroeg krijgen de kinderen de groepsindelingen mee.
* Volgende week vrijdag begint om 11.45 uur voor alle kinderen de zomervakantie. Op maandag 4 september begint de school weer.

* De groepen 3 en 4 gingen de afgelopen weken voor de afsluiting van het moestuinproject naar het NME-centrum. Van de gekweekte groenten gingen ze een heerlijke groentesoep maken. Eerst alle groenten rooien, daarna wassen en snijden en vervolgens in de pan. Het was erg leuk en leerzaam en iedereen heeft heerlijk van de soep gegeten!

* De kinderen van de groepen 4 brachten een bezoek aan de poldermolen in Noordbroek. De opa van Emma uit groep 4b is daar molenaar. Hij vertelde ons samen met zijn leerling molenaar Vincent van alles over de molen. Ook mochten de kinderen bovenin de molen en hielpen ze om de molen te laten draaien. Een leerzaam en prachtig bezoek aan een stukje cultureel erfgoed in onze omgeving. Opa Manting bedankt dat we langs mochten komen in uw mooie molen!

* Het uitje van de groepen 5 naar het Drents Museum begon allemaal met een spannende busrit, want we zaten in een 53 jaar oude bus. Gelukkig wist de buschauffeur er wel raad mee en kwamen we op onze bestemming! In het museum hebben we het programma 'Het mysterie in het veen' gevolgd. Wat is het verhaal achter de beroemde veenlijken? Hoe leefden deze mensen en wat aten ze? Hoe zijn ze om het leven gebracht? En wat bracht hun dorpsgenoten tot deze daad? Via een educatief rollenspel stapten we 2000 jaar terug in de tijd. Als kers op de taart mochten we het lijk van 'Het meisje van Yde' zien, één van de bekendste veenlijken! De foto's van deze indrukwekkende en leerzame ochtend kunt u bekijken op digiDUIF.

* Vanmorgen gingen de kinderen van de groepen 3 t/m 7 naar het Kielzog om daar te kijken naar de generale repetitie van de musical van groep 8. Vanavond is het extra spannend voor de groepen 8 leerlingen want dan is de echte voorstelling, succes allemaal!

* In een aantal groepen is er hoofdluis geconstateerd. Wilt u ervoor zorgen dat de haren van uw kind(eren) regelmatig door u gecontroleerd worden?

* Volgende week vrijdag is het de laatste schooldag en dat is voor groep 8 toch wel erg bijzonder. Ze gaan de school verlaten. Uiteraard gaan we dit op een feestelijke manier doen. Voor de pauze wordt er traditioneel met snoep gestrooid en na de pauze houden de kinderen van groep 8 een afsluitende presentatie voor hun ouders.

* Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Studiefonds Groningen. Het Studiefonds is er voor:

-  scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar.

-  leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-beroeps opleidende leerweg volgen.

-  MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar.

Bekijk hier het filmpje over het Studiefonds: https://youtu.be/kFJTBOf-BfA
Voor meer informatie en voor een aanvraagformulier kunt u terecht bij het secretariaat van het Studiefonds van de provincie Groningen, 050 - 316 43 21 of studiefonds@provinciegroningen.nl. U vindt ook meer informatie op www.studiefondsgroningen.nl.

 

Lijst met relevante data

Vrijdag 14 juli

Groepsindeling mee

Dinsdag 18 juli

Sportdag groepen 8

Vrijdag 21 juli

Begin zomervakantie

Maandag 4 september

Eerste schooldag

 

Tot zover deze luchtpost, de volgende verschijnt op donderdag 7 september 2017.