29 juni 2017.

* Het einde van het schooljaar is bijna in zicht, dus gooien we er nog een leuk uitje tegenaan in de groepen 5. Morgen gaan wij naar het Drents Museum om het programma ‘Het mysterie in het veen’ te volgen. We vertrekken meteen om 08.30 uur met de bus en zijn rond 11.45 uur weer terug. Het belooft een mysterieuze ochtend te worden...we zijn benieuwd!

* Donderdag 6 juli hebben de kleuters feest. Het thema dit jaar is " Op de boerderij van boer Boris" De kinderen mogen verkleed komen. U hoeft uw kind geen fruit of drinken mee te geven en er is deze dag geen inloop. We verwachten de kinderen om 8.30 uur op school. Dan vertrekken we richting het NME-centrum. We zijn om 13.00 uur terug bij school, dan zijn de kleuters vrij. Denkt u aan geschikte kleding en zorg bij mooi weer dat uw kind goed ingesmeerd is met zonnebrandcrème. We hopen op een mooie dag!

* Groep 1/2B speelt en werkt over de boerderij. Dinsdag gingen de kinderen naar de boerderij van de Fam. Kazemier in Froombosch. Koeien, kalfjes, paarden, de stallen en een tractor . We hebben van alles gezien.
Ook de kaasboer ( opa van Dylishia) was op bezoek. We hebben verschillende soorten kaas geproefd. Het was een leuke en leerzame middag. We willen alle ouders en de oma en opa van Dylishia bedanken voor hun hulp. En natuurlijk de Fam. Kazemier!

* Het is weer gelukt, een onvergetelijke en welverdiende schoolreis naar Drouwenerzand voor de groepen 5! Zonnig weer, vrolijke kinderen, goedgehumeurde juffen en spannende attracties waren het recept hiervoor. Voldoende drinken, goed insmeren, een ijsje op z'n tijd en er weer tegenaan. Iedereen heeft genoten en we kijken dan ook terug op een geslaagd schoolreisje.

* De bibliotheek heeft een zomercadeautje voor alle kinderen en volwassenen. Deze zomer kun je weer e-books lezen op een tablet of smartphone met de VakantieBiebapp. In deze app staan ruim 30 e-books voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen kinderen en jongeren lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en hun leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil. Vanaf 1 juli vind je ook voor volwassenen weer tientallen e-books: van spanning en literair tot non-fictie. Zo haal je het beste uit je vakantie, wie wil dat nu niet? Je kunt de app downloaden via de App Store of Google Play.

*Kent u de verschillen tussen kikkers en padden? Wij van groep 5 wel! We zijn naar het NME-centrum geweest om hier een programma over te volgen.Na een interessant verhaal over deze dieren, mochten we zelf op pad om ze te gaan vangen.Groep 5a had iets meer geluk dan groep 5b, zij vingen zeven kikkers en 5b twee. Een beetje geduld, rust en veel geluk moest je hebben om ze te vangen. De kinderen hebben genoten, de juffen bleven op een afstandje genieten van deze bijzondere dieren en enthousiasme van de leerlingen. Voor foto’s zie digiDUIF.

* Vandaag is het modderdag! De kleuters gingen vanmorgen naar buiten en er lag van alles klaar. Emmers, gieters, pannen, lepels, scheppen en nog veel meer. Ook lag er een tuinslang waar de kleuters water konden halen om modder te maken.
Het was heerlijk om te spelen in de modder.

Tot zover deze luchtpost; de volgende verschijnt op donderdag 13 juli 2017.